DAG VAN DE INSTALLATIETECHNIEK

NEEM EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN EN ERVAAR HOE TECHNIEK WERKT

Welkom op onze website!

_________________________________________________________________________________

De Dag van de Installatietechniek vindt plaats op zaterdag 7 april 2018! Wil jij zien hoe techniek werkt? Neem een kijkje achter de schermen in verschillende technische installaties, daarnaast biedt de top van het Interpolis-gebouw een adembenemend uitzicht over de stad en de omgeving. Meld je nu gratis aan! 

We verwelkomen je graag op zaterdag 7 april!


Onderstaand vindt u informatie, foto's en de aftermovie van de Dag van de Installatietechniek 2015 en een tekst van de Dag van de Installatietechniek 2016. 


Dag van de Installatietechniek 2016:

Zo'n 250 'leken' maakten zaterdag 2 april kennis met de techniek achter het zwembad, de Ireen Wüst ijsbaan, t-Kwadraat en de Euroscoop, op Stappegoor. Deskundige technici van zo'n tien installatiebedrijven (allemaal betrokken bij de ROBO Regionaal Overleg Bedrijven en Onderwijs) legden het de bezoekers haarfijn uit, op de deze derde 'Dag van de Installatietechniek'. De bezoekers werden meegenomen op een rondleiding langs warmtepompen, verwarmingsinstallaties, filmprojectoren, sprinklerinstallaties, stikstoftanks en kooldioxide-opslag. 'Van wat het zwembad tot nu toe verbruikt heeft, kunt u uw huis 400 jaar lang warmstoken.' 'Er staat hier een vermogen van 20.000 koelkasten om de vloer te bevriezen.' Dat zijn mooie, aansprekende voorbeelden bij zo'n eerste kennismaking met de branche.

De installatiebedrijven wilden graag laten zien wat zij kunnen - en dat is nogal wat! Ook op het gebied van duurzaamheid. Zo worden de gebouwen 's zomers gekoeld met koud water. Dat koude water wordt warm van het koelen, natuurlijk. Dat warme water wordt dan opgeslagen en 's winters gebruikt om te verwarmen. Daar wordt het koud van.... enzovoorts. 

In een Sprinkler zit een glaasje dat kapot springt bij een bepaalde temperatuur (68 of 93 graden), de kleur van het glaasje geeft aan welke. De monteur die het uitlegt: 'Ja, als mijn vrouw en ik ergens binnenkomen dan loop ik altijd omhoog te kijken naar de Sprinklers. Stoot zij mij natuurlijk aan: je bent niet aan het werk!'

Wat opviel was de diversiteit van de bezoekers: veel schoolkinderen met hun ouders, maar ook volwassenen die het gewoon wel eens wilden bekijken. 

Een leuke dag! Volgend jaar opnieuw!

Zonder techniek staat alles stil!


Voor foto's verwijzen we u graag door naar onze Facebook-pagina. Klik hier om naar Facebook te gaan.

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Interpolis

 

van Antwerpen Elektrotechniek
BAM Bouw en Techniek
Blicon Beveiliging
Croonwolter & Dros
van Erve Installatiebedrijf
Enexis
ENGIE Services
Go-Flex

HEK Installatie Maatschappij
Hoppenbrouwers Techniek
Kenteq
KIN Installatietechniek
SPIE Fire Protection
Klostermann Group
Kuijpers Installaties Tilburg
Oostelbos Installatietechniek Tilburg
Opleidingsbedrijf Installatiewerk
OTIB
Platform Promotie Techniek Midden Brabant
ROC Tilburg
Reeshof College
S-BB Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven
SPIE Nederland
TES Installatietechniek
Uneto VNI
UWV
Vakcollege Tilburg
Van Gerwen Installatiebureau
Van der Velden Riolering